Μοιραστείτε το

  • Είσαι πραγματικά ευτυχισμένος στην εργασία σου;

  • Σου προσφέρει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες ανάπτυξης που ψάχνεις;

  • Την νοιώθεις ως εργασία ή ως δουλεία;

Σε μια εποχή όπου η εργασία αποτελεί έναν κρίσιμο πυλώνα της καθημερινότητάς μας, αυτές οι ερωτήσεις είναι ουσιαστικές για τον προσωπικό και επαγγελματικό μας προσανατολισμό.

Πολλοί από εμάς βρίσκονται συχνά να αναρωτιούνται αν η εργασία που έχουν είναι αυτή που τους ταιριάζει πραγματικά. Αισθανόμαστε αβεβαιότητα για το αν η τρέχουσα εργασιακή μας θέση συμβαδίζει με τα προσωπικά μας όνειρα, τις φιλοδοξίες και τις αξίες μας.

Αναλύοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας σχετικά με την εργασία, μπορούμε να φτάσουμε σε πιο ουσιαστικά συμπεράσματα για το αν βρισκόμαστε στο σωστό μονοπάτι.

Έλλειψη Ενθουσιασμού

Ξυπνάς το πρωί και αισθάνεσαι βάρος στην σκέψη ότι πρέπει να πας στη δουλειά. Η έλλειψη ενθουσιασμού και η δυσκολία στο να σηκωθείς από το κρεβάτι μπορεί να είναι ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά.

Συνεχής Κόπωση

Αν αισθάνεσαι συνεχώς κουρασμένος, ακόμη και όταν έχεις ξεκουραστεί καλά, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η δουλειά σου σε εξαντλεί ψυχολογικά ή συναισθηματικά.

Απογοήτευση ή Αρνητισμός

Αν βρίσκεις τον εαυτό σου να γκρινιάζεις συνεχώς για την δουλειά σου ή να έχεις μια αρνητική στάση απέναντι σε ό,τι σχετίζεται με αυτήν, αυτό είναι σαφές σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Δυσκολία στον Ύπνο ή Άγχος

Αν η δουλειά σου σε κάνει να αισθάνεσαι άγχος ή επηρεάζει τον ύπνο σου, αυτό είναι ένα σαφές σημάδι ότι είναι κάτι που πρέπει να εξετάσεις περισσότερο.

Έλλειψη Προσωπικής Ανάπτυξης ή Εξέλιξης

Αν αισθάνεσαι ότι δεν μαθαίνεις νέα πράγματα ή ότι η καριέρα σου δεν προχωράει, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η δουλειά σου δεν σε προκαλεί ή δεν σε βοηθάει να αναπτυχθείς.

Αν αναγνωρίζεις αυτά τα σημάδια, ίσως είναι ώρα να κάνεις μια αξιολόγηση της κατάστασής σου και να αναρωτηθείς αν εργάζεσαι ή δουλεύεις και αν έχει έρθει η ώρα να κάνεις κάποια αλλαγή.

Η εργασία πρέπει να μας φέρνει ικανοποίηση και να μας βοηθάει να αναπτυχθούμε, όχι μόνο επαγγελματικά, αλλά και προσωπικά.

Πέρα από τα σημάδια που σου ανέφερα, είναι σημαντικό να σκεφτείς και το εξής:

Αν η δουλειά σου δεν σου δίνει την αίσθηση ότι συνεισφέρεις σε κάτι μεγαλύτερο, αν δεν σε γεμίζει με πάθος και αν δεν συνάδει με τις αξίες σου, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν είσαι στο σωστό μονοπάτι για εσένα.

Είναι επίσης σημαντικό να έχεις κατά νου αν η εργασία σου, σου επιτρέπει να ισορροπείς μεταξύ της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής σου. Αν διαπιστώνεις ότι η δουλειά σου καταπίνει όλο τον ελεύθερο χρόνο σου και δεν σου αφήνει χώρο για τίποτα άλλο, αυτό μπορεί να είναι ένα ακόμη σημάδι ότι πρέπει να κοιτάξεις για εναλλακτικές.

Αντιλαμβάνομαι πόσο σημαντικό είναι για εσένα να βρίσκεσαι σε μια εργασία που σου επιτρέπει να ζεις το πάθος σου και να εκφράζεις τις δυνατότητές σου.

Ίσως λοιπόν, αυτή να είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις μια αξιολόγηση και να δεις αν η τρέχουσα δουλειά σου συμβαδίζει με την αποστολή και το όραμά σου.

Αν αντιμετωπίζεις και εσύ κάποιο παρόμοιο θέμα,
εδώ είμαι να το συζητήσουμε, να το φωτίσουμε και να το λύσουμε!

Αν σου άρεσε το άρθρο, μπορείς να γραφτείς και στο newsletter μου.
Μου λένε ότι στέλνω ενδιαφέρονται θέματα 

Σε προτρέπω να κάνεις το πάθος σου το επάγγελμά σου,
γιατί εκεί θα βγει το μέγιστο δυναμικό σου!


Μοιραστείτε το